Mindenkiben létezik egy természetéből fakadóan legjobban hozzáillő tevékenység, melyet ideális esetben űznie kell.

2011. április 15., péntek

Sherillyn Kenyon - Álomszerető

"Kenyon a vámpírrománc királynője"

 
Tudom, tudom, a tételekkel kéne foglalkoznom. De csak megengedhetem magamnak, hogy miközben a buszon utazok, vagy várok a villamosra elővegyem és olvasgassam? Nem?
Végül is egy spártai hadvezérről, Makedóniai Iulianoszról szól, szóval felkelti az érdeklődésemet a görög kultúra iránt. Így jártam a Tudorok és a Katherine olvasása után. Egyből előkaptam a töri füzetem és átnéztem VIII. Henrik, Bloody Mary bel- és külpolitikáját.
Igaz, Iulianosz kb. 400 évvel később élt, mint az Ókori demokrácia tételemben szereplő emberek, de van egy kapcsolat. Az Ecclésziában (Népgyűlésben) többek között 10 sztratégosz is részt vett és Iulianosz apja is ezt a foglalkozást űzte.
Kis pletyka: Édesanyja nem más volt, mint Aphrodité. Bizony. El lehet képzelni, hogy mekkora bűn olt ez.
 Mondjuk csodálom, hogy egyáltalán tudták követni, hogy kinek ki a gyereke. Az a sok mulatozás…

Iulianosz spártai kiképzést kapott, de jobban bírta a fizikai fájdalmat, mint a többi sorstársai, mert egy istennő fia volt. Csak lopás útján juthattak némi ételhez. Egy alkalommal azonban elkapták a csoportjuk parancsnokát, de Iulianosz átvette tőle a büntetést.
Ezek után olyanok lettek egymásnak, mint a testvérek.
Iulianosz kiváló hadvezér lett, tisztelték az emberek és félve mondták ki a nevét.
De szeretetet nem kapott senkitől.
A nők csak a külsője miatt keresték a társaságát és végül ez lett a sorsa is.

Grace szabadította ki egy könyv fogságából több ezer év után. A férfi megint arra számított, hogy 1 hónapon keresztül a lányt szolgálja, de most más volt minden. Grace felfedezte benne az embert, a szeretetre éhes férfit és elhatározta, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy megtörje a varázst.
Azonban, - mint minden más- semmi sem olyan egyszerű. Itt is jönnek bonyodalmak.
Grace felöl: A múltban kihasználta egy férfi és most Iulianoszt is csak így tudja megmenteni. Grace pszichológus és az egyik páciense állandóan zaklatja. Felfúlja a lakását, fogságba ejti.
Iulianosz: Szerelmes lesz Grace-be, de nem tudja elhagyni. Viszont ebben a világban sem maradhat, mert az ő otthona Makedóniában van, egy más kórban. Priaposz, ősellensége megneszeli, hogy a férfi szabadulni akar és ráront mindkettejükre. És hogy ne legyen egyszerű az élet, Iulianoszt az idő múlásával egyre nagyobb vonzalom húzza Grace-hez, de ha idő előtt történik meg, aminek meg kell történnie, az átok nem tör meg.
Most olvasom másodjára és a felénél tartok. Szóval lesz itt még izgalom.
Hiába olvastam el már, mindig úgy tudok izgulni, hogy juj, vajon mi lesz a vége.
Iulianosz legyőzi a félelmét?
Grace megmenekül?
A fő gonosz megkapja méltó büntetését?
Végül együtt maradnak?
A reklám után kiderül! : D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése