Mindenkiben létezik egy természetéből fakadóan legjobban hozzáillő tevékenység, melyet ideális esetben űznie kell.

2011. január 19., szerda

Pa-pa-pa-party arc

Minden féltő szülő rémálma, ha a gyereke bejelenti, hogy bulizni akar menni. Valamelyik nem tudja kezelni és rögtön nemet mond, pedig még mesélni sem tudott a szerencsétlen gyerek. Normális esetben le kell ülni megbeszélni a dolgot. Akkor jó, ha a poronty már kialakított egy baráti közösséget és a szülő is ismeri a tagjait és a felmenőiket a dédszülőkig.
Tudni kell megbízni a gyerekben, hogy képes vigyázni magára. Tizenéves korban kezdjük például egy házibulival, ahol lecsekkoolhatjuk a barátok, hogy lássuk, nem rontják el a mi kis szentünket.
Egyik gyerek sem szereti ezt a mondatot: „ Ezt meg kell beszélnünk. „
Fontos, hogy ha egy szülő kicsi kora óta nem beszél a gyerekkel az élet dologról, mert úgy hiszi, ráér még, nagykorába már kevésbé hallgatja meg, mert addig már vagy megtapasztalta vagy már mesélte neki más.
Buli előtt szerintem kölcsönösen nyitottnak kell lennie a gyereknek és a szülőnek. Például, ha az anyuka azt mondja a lányának, hogy Kislányom, ebből a pólóból pár potyognak a veseköveid! , akkor ezt nem bántásból mondja. Ilyenkor vagy választunk egy ugyan olyan csinos felsőt vagy elvisszük és a mosdóba átvesszük. Ennyi.
És a gyereknek is mesélnie kell, hogy hova menne, kivel és mikor jön haza. És a telefont – tudom, hogy mennyire idegesítő és ciki – ne kapcsoljuk be és fogadjuk az ősök hívását. A szüleim már nincsenek együtt, Anyuval élek, de mindig felhívom Aput, hogy tudjon róla, merre csavargok. Szerencsémre mindegyik engedékeny, de nagyon féltenek. Egy lánynak tényleg sokkal veszélyesebb, mint egy fiúnak. Főleg ami 2010. január 15-én történt a Nyugatin szegény lányokkal.( R.I.P.) Azóta Apám 10 évet öregedett. Eddig se nagyon mászkáltam el bulikba, főleg az érettségi miatt. De most, hogy 18 leszek, ki szeretnék rúgni a hámból!
Foglaltam asztalt, meghívtam mindenkit, erre Apám azt mondta, nem. Mondom, már minden le van szervezve és Anyu is beszélt a fejével. De csak hergelte magát.
-         De Sanyi! Hiszen alig jár el discóba! - anya
-         Nem baj! Nem is fog! – apa + vörösödő fej
Szóval legközelebb fejmosással kezdődik a napom. Ezért mondom, hogy időben meg el kell kezdeni a szoktatást. A felnőttnek és a gyereknek is. Nekem is és Anyuméknak is furcsa volt először elmenni az éjszakába, de muszáj! Nem zárhatnak kolostorba. ( Bár tuti, hogy már agyaltak rajta… )
Ilyen óriási bulikba, ahol tuc tuc zene megy és ahol alig lehet levegőt kapni, ott biztos előbb vagy utóbb meggárgyulok. Ez a mostani összejövetel is egy biliárd bárban lesz. Szerintem ideális is, mert ott ahol a saját hangját sem hallja az ember, ott nem tudsz beszélni a haverokkal.
Szóval tényleg meg kell válogatni, hogy hova menjen az ember és kivel. És pián kívül maradjon lóvé taxira is.
U.I.: Lehetőleg ne várjuk el szerencsétlen, megfáradt, másnapos gyerekünktől, hogy 10-re már toppon legyen. Remélem olvasod, Apukám! : D (L)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése