Mindenkiben létezik egy természetéből fakadóan legjobban hozzáillő tevékenység, melyet ideális esetben űznie kell.

2010. december 28., kedd

2012.december 21. - Világvége

            Több cikket is olvastam már erről az eseményről és a filmet is láttam, mégis csak akkor tudhatjuk meg, hogy mi lesz, ha elérjük ezt a dátumot. Lehet, hogy tudtak valamit a maják, hiszem a koruk legnagyszerűbb civilizációja volt és nem biztos, hogy csak unalomból hagyták abba a naptár számlálását. ( Egyik barátom szerint nem kell ez a felhajtás, mert a válasz egyszerű. Azért nem folytatódik a számlálás, mert kihaltak a maják. XD) Egyesek szerint elpusztul a világunk, mások szerint a tudtunk változik meg.
            Nos, én személy szerint jól érzem magam úgy, ahogy vagyok. Nem szeretnék semmilyen tudatmódosításon részt venni, ezért a téli szünet unalmas perceiben, amikor épp nem a könyvemen dolgoztam és nem olvastam, írtam a jövőbeli énemnek egy levelet. Íme.

Kedves 2012-es énem!
Ha a Föld nevű bolygóba nem csapódott be meteorit és ez a levél nem ázott el egy óriás cunami miatt, akkor ez elméletek szerint a tudat változott. Ez esetben kérlek olvasd el ezt a szöveget, mert segít visszatalálni a helyes irányba. Persze, ha jó irányba változtál, tekintsd semmisnek, amiket itt össze-vissza írok a sok szabadidőmben.
Szóval Beth, többnyire kedves lány vagy. Általában nyitott vagy az emberek felé és szívesen kommunikálsz velük akár sorban állás közben, akár hazafelé a buszon. Viszont nem szereted ha előtted lassúznak( vagyis lassan mennek, amikor haladni szeretnél :D ) az utcán, ha tolakodnak a tömegközlekedéseken, ha bizonyos személyes nyávognak a telefonba, ha a –most már – volt osztálytársad keféli a hátad mögött a padot és az „ icike, picikie pocok pocakon pöckölte a másik….” gyerekdallal bosszant.
Minden évszakot szeretsz, mert mindegyikben van valami jó.
Télen, ha a talpad alatt ropog a hó, ha nem porhó esik, akkor hógolyózni. Gyönyörű, ha a fákon megmarad a hó és korizni is szeretsz, bár a kanyarokat ritkán tudod jól bevenni. Karácsonyt nem szoktad várni, mert mindig azon megy az agyalás, hogy mikor legyél Apánál és mikor Anyunál. Mindenkinek, akit szeretsz, hoz a Jézuskád valami apróságot és örömmel nézed, amikor kibontják őket.
A tavaszt alig várod, hogy végre elővehesd csoki barna bőrkabátod és végre elolvadjon a latyak. Ha teheted, sok időt töltesz a szabadban a lágy napsütésben.
A nyarat azért szereted, mert végre nem kell korán kelni, viszont ilyenkor sem kelsz fel 9 után. Örülsz, hogy végre van sok szabad időd, de nem szeretsz tétlenül otthon ülni. Napozni nem szeretsz, mert ropogósra sülsz. Pár napokat a Dunaföldvári rokonaidnál töltesz, ahol a nagyobbik uncsitesóddal mindig kitaláltok valami őrültséget.
Évszakoktól függetlenül imádod a viharokat, a villámlást, a dörgést, a szelet. Persze mindet a szobából nézni. Szereted nézni a csillagos eget  a Holddal és erőt merítesz belőlük.
Minden ételt megeszel, de a pacalt soha nem tudták beléd nyomni.

Ha az új éned jobb, mint a régi, tekintsd semmisnek a levelet. Ha tévedek, akkor ez segít visszatalálni.
És ne feledd: Tévedni emberi dolog, megbocsátani isteni. :  )  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése