Mindenkiben létezik egy természetéből fakadóan legjobban hozzáillő tevékenység, melyet ideális esetben űznie kell.

2011. május 8., vasárnap

Fekete Tőr Testvériség 1. - Éjsötét szerető

Az éjszaka sötétjében halálos küzdelem folyik a vámpírok és a vadászok között. A Fekete Tőr Testvériség hat vámpírharcosa felesküdött rá, hogy megvédi a vámpírokat a rájuk törő ellenségtől. Vezetőjük, a jóképű, emberfeletti erővel bíró Wrath maradt az egyetlen tisztavérű vámpír a Földön. Szülei gyilkosait keresi, hogy végre kiegyenlítse a számlát. Küldetése során találkozik a gyönyörű Beth-szel, aki mit sem tud származásáról: nem sejti, hogy félig vámpír. Wrath-nak be kell vezetnie a lányt a halottak világába, hiszen ez az öröksége, a sorsa# Egy új érzés, a testét gyötrő nyugtalanság miatt Beth képtelen ellenállni a veszélyesen vonzó férfinak, aki éjszakánként meglátogatja, ám történetei a Testvériségről és a vérről megijesztik. A férfi érintése lángra lobbantja Beth-t, ám ez egy fenyegető, mindkettőjüket felemésztő vágy...
Kettejük szerelméről, erotikus szenvedélyéről szól a Fekete Tőr Testvériség sorozat lebilincselő első könyve, mely az elmúlt évek legnagyobb romantikus bestsellere lett világszerte.

Ezzel a könyvel kezdődött minden! Nem csak a sorozatra gondolok, hanem a Ward rajongásra is. A szokásos körutat tettem meg a kedvenc könyvesboltomban, amikor ráleltem a csodára. Piros borítója rögtön megtetszett a szépen elrendezett kupacok között. Tudom, a könyvet nem a borítója alapján ítéljük meg, de sokat segít a kiválasztásban. Mikor kinyitottam, már az ajánlásnál ledermedtem. Nem a szokásos családomnak, barátnőmnek vagy menedzseremnek, hanem NEKED. Azt gondoltam, hogy nem szó szerint nekem, mint olvasónak, de hogy most mit akar ezzel, sokkal később jöttem rá. Elolvastam a Beavatás című könyvet és ott rájöttem. A NEKED a könyv főszereplőjére utal. Azt a rácsodálkozást, amit levágtam… A földszintig esett le és úgy csapódott be, mint egy aszteroida. : )
Aztán jön a Köszönetnyilvánítás és ott már megköszöni a családjának!
Következő furcsaság… Értelmező kéziszótár egy könyvben. Olyat már láttam, hogy alul csillagoznak és ott leírják, hogy tudjuk, mit jelent egy latin szó mondjuk. Újdonságként ért, az tény és jó ötletnek tartom.
Imádom a történetet. Amikor először elolvasok egy könyvet, nem mindig figyelek oda a részletekre, inkább a fő szál érdekel. Ebben a részben egyszerre fut az alantasok és a testvérek szála, amik mint egy DNS spirál, úgy kerülgetik egymást és csak a végén találkoznak.
Az egész történet a Sikolyban kezdődött, ahol Darius megkérte Wratht, minden vámpírok leghatalmasbbikát, hogy erős vére segítsen az átváltozás előtt álló, a vámpírvilágról semmit sem tudó lányán. Darius azonban az Alantasok Társaságának áldozatául esik és Wrath csak testvéri szeretetből segít a lányon. Mindaddig csak erről van szó, amíg meg nem ismeri Betht. Nőiessége, illata és bátorsága rabul ejti és még a halandó zsaru, Butch sem állhat az útjába. Viszont Wrath a vámpírtrón törvényes királya, aki nem akarja elfoglalni a nagy felelősséggel járó posztot, törvényesen már van egy fele, vagyis felesége. Marissa, az elit és a hercegi tanács tagja mindent megtesz, hogy Wrath kedvre tegyen, azonban a férfi csak táplálkozás céljából használja a lányt. Marissa nem szerelmes a férfiba, de meg akar felelni az elit elvárásainak. De miután feltűnik Beth, Wrath nem hajlandó inni belőle többet, hiszen csak Bethre gondol. Sokáig mégsem hiszi azt, hogy ők ketten egy pár lehetnének, pedig mindkét oldalról megvan a vonzódás. Végül győz a szerelem és Wrath elfoglalja a trónt.

Fekete Tőr Testvériség tagjai ebben a könyvben: Darius, Wrath, Rhage, Zsadist, Vishous, Phury, Thorment.

Minden testvérnek van saját könyve. Azonban van egy személy, akinek a története eddig 8 könyv alatt teljesedett ki. John Matthew. Persze a többi testvér is szerepel egy könyvben attól még, hogy nem kifejezetten az övé, de John más. Igaz, konkrétan nem szerepel az első részben, de az ő élete Darius halálával kezdődött. ( Majd meglátjátok a Halhatatlan szerető elemzésében. : ) ) A férfiak között konkrétan nincs kedvenc karakterem, hiszen mindegyik egyéniség és mindenkit másért komálok:
Wrath: hatalma, tekintélye, odaadása
Rhage: vad, humoros, bár mindenki hangoztatja a könyvben, hogy ő Hollywood, nekem mégsem ő az ideálom a szőke hajával meg a kék szemével, hanem…
Butch: vicces, dögös, szellemes, hűséges
Zsadist: mindenkit rabul ejt, aki képes a sebhelyes arca mögé látni és meglátja a szeretetre éhes hatalmas nagy szívét
Vishous: nagyon okos és nos… bár aki olvasta a könyveket, tudja, hogy miket szeret az ágyban, én akkor is szeretem őt és azért, mert Butch fontos neki
Phury: tisztességes, segítőkész-amit az ikertestvére Zsadist sokszor ki is használ, csodaszép hosszú barna-szőke-vörös haja van
Thorment: megfontolt, igazi társ a harcban Wellsie életében

Őfelsége Wrath, Wrath fia – személyleírás
Kora: 343 év
Magasság: 206 cm
Súly: 124 kg ( csupa izom, semmi háj! : D )
Hajszín: fekete, egyenes, derékig érő
Szeme: világoszöld
Különös fizikai ismertetőjele: Mindkét alkarján tetoválás látható, amely a királyi vérvonalát részletezi, a testvériség hege a bal mellizmán, ősi nyelven az ELIZABETH név belekarcolva keresztben a háta felső részére és a vállára.
Megjegyzés: A látása nagyon gyenge, a szeme hiperérzékeny a fényre, valószínűleg tiszta vérű származása miatt. Állandóan napszemüveget visel. ( Csak úgy, mint J.R.Ward - érdekes)
Kedvenc fegyvertípus: Hira suriken (harcművészeti dobócsillag)
Felesége: Elizabeth Anne Randall

Csak egyszer olvassatok bele és utána észre sem veszítek és az egész sorozat a polcotokon lesz! : )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése