Mindenkiben létezik egy természetéből fakadóan legjobban hozzáillő tevékenység, melyet ideális esetben űznie kell.

2011. április 25., hétfő

Ez elment alundi, ez álmodott, ez felébredt, ez agyalt és ez az icikepicike pedig leírta a blogjában! : )

Most, hogy szünet van, akár 8-ig is tudok aludni! Apai ágon örököltem a koránkelést, de hogy még szünetben is kukorékolok, az már érdekes…
Viszont a bizarr álmoknak mégis van idejük megtalálni engem. Ma éjszaka egymás után álmodtam kettőt is. Nehogy unatkozzak! Elkértem Mamám Krúdy Gyula féle álmoskönyvét és próbáltam megfejteni, vajon mit jelenthetnek. Ha egyáltalán jelentenek-e valamit.

Álom 1
A legtöbb álmom Apumék házánál játszódik. Érdekes, hogy még egyik álmom sem játszódott itthon. Talán, mert még a valóságban sem fogtam fel, hogy itt lakunk. : )
Emlékszem arra, hogy többen voltunk a garázs előtti feljárón és mintha valami harcban lettem volna. Elég sokszor álmodok csatákat, veszélyes helyzeteket.
Ez is pont olyan volt.
Felnéztem az égre és láttam, hogy két hatalmas utasszállító tart egymás felé. Borzasztó közel voltak hozzám, szinte láttam a pilótákat. Az első naiv gondolatom az volt, hogy de jó, ez egy légi bemutató! Még a kezemet is összecsaptam örömömben. De leesett, hogy ez nem egy jól begyakorolt mutatvány. Az egyik repülő kitért a másik elől és össze-visszabukfencezett a levegőben, miközben a föld felé zuhant. Éreztem a pánikot nem csak magamban, hanem a társaimban is. Halványan érzékeltem, hogy elkezdenek futni mellettem, de engem leblokkolt a helyzet. A repülő visított, majd füstcsíkot húzva maga után eltűnt a hátak fölött, majd hatalmas robajjal becsapódott. A hang felébresztett kábulatomból és elkezdtem menekülni a törmelékek és a füst elől. Beugrottam a garázsba és zártam volna be az ajtót, amikor beömlött a füst és már nem láttam semmit sem.

Felriadtam, majd miután rendbeállt a szívritmusom felkeltem és kinyitottam kicsit az ablakot. Eszembe jutott, hogy a rokonaim aznap éjszaka utaztak ki Egyiptomba. Csak álltam és élveztem a hűvös éjszakai levegőt, majd beletúrtam a hajamba és „ Hát ez érdekes volt” arckifejezéssel visszabújtam az ágyba.

Álom 2
Ebben az álomban az tetszett, hogy néha külső szemlélőként láttam a dolgokat. Az előzőben nem láttam magam, most meg ide-oda ugrándozott a kép, mint amikor könyvet olvasok.

A kép az arcomról indult és ahogy távolodtam, úgy tágult a látószögem is. Egy bordó semelyágyneműs takaró alatt feküdtem ( elképesztő, milyen részletes álom volt! ) és békésen aludtam. Aztán a távolodásnak köszönhetően észrevettem, hogy egy idegen férfi fekszik mellettem. A hátán aludt, felsőtestét nem takarta semmi. Pont úgy nézett ki, mint az a férfi, akit olvasás közben szoktam elképzelni. Egyik karja a feje felett, a másik mellette pihent. Háttal feküdtem neki magzatpózba és nem féltem tőle. Sőt! Éreztem, hogy igazán szeretem őt és megbízom benne. Az álombeli énemet felébresztette egy kisbaba sírása. Kinyitottam a szemem és elmosolyodtam. Nem haragudtam, hogy felébresztettek, hiszen hogy is lehetnék mérges a saját Kicsinyemre. Épp felkeltem volna, amikor a féri fölém hajolt, nyomott a homlokomra egy csókot és megsimogatta a karomat.
-         Aludj csak! Majd én gondoskodok róla.
Álombeli énem sóhajtott egyet, majd visszacsukta a szemét. Addig én figyelmesen követtem tekintetemmel a férfi minden mozdulatát. Felhajtotta a takarót és kikelt a franciaágyból. Nem viselt semmit, csak egy boxeralsót. Hihetetlenül jól nézett ki. Épp olyan rövid volt a haja, hogy bele lehetett túrni, arca markáns, teste tökéletes, járása elegáns. Felment két lépcsőfokot, majd a félig nyitott ajtón keresztül bement a rózsaszín szobába. Odalépett a kiságyhoz és arcát elöntötte az apai szeretet. Amint megérintette a Kicsit, rögtön csillapodott sírása és csak nyöszörgött. Megérezte, hogy ott van az apukája. A férfi nyugtató hangon beszélt hozzá, majd egyik karjára helyezte és megnézte, kell-e pelenkát cserélni. Mikor úgy érezte, nincs rá szükség, a már előre odakészítette étel melegen tartóhoz nyúlt, kivett felőle egy cumisüveget, de nem volt éhes a Kicsi. Átette a jobb vállára és az ablakhoz sétált vele, miközben ringatta a babát. Simogatta a hátát és közben halkan dúdolt neki.
Álombeli énem meghallotta a férfi hangját, kimászott az ágyból és a kis szoba felé mentem. ( Itt megint önmagam voltam. ) Halványkék hálóing volt rajtam, ami minden lépésnél suhogott a bőrömön. Az ajtófélfának dőltem, onnan néztem a két legfontosabb személyt az életemben. Boldogság árasztott el és amikor a férjem rám nézett letörölhetetlen mosoly ült az arcomon. Odabújtam a bal karjához, megsimogattam a kis babánkat és arra gondoltam, hogy megérte a sok szenvedés és várakozás. Csak álltunk ott, ki tudja mennyi ideig bámultuk a kivilágított várost.
Aztán megint kiléptem magamból, szintén távolodtam és felébredtem.
Így én még életemben nem vigyorogtam.
Mit jelenthet ez az álom?
a, ezt teszi velem a Fekete Tőr Testvériség sorozat, ha éjszaka olvasom.
b, elszabadult a fantáziavilágom
c, már láttam ezt a jelenetet egy filmben és összerakta az agyam a képet
d, jövő

Mit jelentenek az álomok?
Szó szerint nem tudtam rákeresni arra az álmoskönyvben, hogy „repülő”. Sajnos Krúdy nem szánt neki helyet bizonyos okok miatt.
Viszont amit a robbanásról írta, azt érdekes volt. Azt írta, hogy ha robbanást hallunk, szerelem várható.
Óóóóha!
Füstöt látni: felmagasztalnak
ÓÓÓÓÓóóóóóóha! Mi lesz ebből!
Amikor ezt elolvastam, már akkor beindult az agyam, hát még a babás álom után!
Nagyon várom már a következő éjszakákat, hogy miket nem tudok én álmodni!

2011. április 23., szombat


Virágáradat! A látványt csak a nagyon nagy kép tudja visszaadni. : )

2011. április 18., hétfő

Agytorna

„Ha egy nő regényében az „ideális férfi” szerepel: nagy nőhódító, tökéletes családfő, bátor és határozott cselekvő, bármihez kiváló tehetsége van, de nem tudjuk, a sok kiválóság hol fér el benne, mert lénye nem több, mint egy felöltöztetett férfi-arcú fabáb a ruhaüzlet kirakatában.
S a férfi regényében szereplő „ideális nő” csupa rózsaszín finomság és arany okosság, de egyetlen igazi vonatkozása, hogy tűzön-vízen át szerelmes a férfi-hősbe, akivel önkénytelenül azonosítja magát az író is, az olvasó is, oly talajtalanul libeg a világban, mint karácsonyi képeslapok édeskés angyalkái.”  
                                                                                                              W.S.

Nagyon érdekes dolog a nő és a férfi viszonya. Elképesztő számomra, hogy a természet hogy teremthetett két olyan testet, amelyek ennyire különböznek  egymástól és mégis vonzzák a másikat. Gyakran használják azokat a szavakat, hogy „kémia”, meg „szikra”. Nagyon jó érzés mindkettő. Jó, hogy vannak, mert számomra ezek jelentik azt, hogy tényleg van ott valami.
De a természet kiszámíthatatlan és szeszélyes. Ez a nő+férfi dolog nem törtvény. Két nagyon kedves meleg ismerősöm is van, úgy szeretem őket, ahogy vannak és tudom, hogy úgy élnek, ahogy az nekik megfelel és kellemes.
De komolyan, már írhatna valaki használati utasítást a férfiakhoz! Megmondom őszintén, állandóan komplikálok. Képzelődök, agyalok, fantáziálok és néha ebbe a sorrendbe. Bárcsak egy napra gondolatolvasó lennék. Nem olyan, mint a Sookie, aki mindent hall és csak nagy nehezen tudja szabályozni. Nem, Edward képessége kellene. Fuh, miket tudnék meg. Megtudnám az emberek igazi véleményét rólam…
De biztos, hogy jó lenne? Lehet, hogy minden megváltozna és ezentúl nem tudnék ugyan úgy ránézni arra a személyre.
Most nagyon nehéz időszakban vagyok. Érettségi a nyakamba mászik már szinte. Minden olyan bizonytalan. Ahogy a motivációs levelemben is megírtam: precíz, toleráns, megértő vagyok.
Ezért a, b, c, d, e, f, g tervet készítettem az elkövetkező 2 évre. Nem vicc, komolyan! És nem olyanokra kell gondolni, hogy:
a, felébredek
b, kikúszok az ágyból
c, fogat mosok
d, felöltözök
e, elindulok a suliba
f, a suliba maradok
g, hazajövök
Azért az durva lenne, ha ilyen programot készítenék! XD

Ilyen nehéz döntések közepette felmerül bennem a kérdés, hogy vajon előre meg van-e írva az életem? Létezik-e egy olyan könyv, amibe a jövőm szerepel? Mert ha igen, akkor is kell döntéseket hoznunk. Hiszen az alakítja az életet.
Egy egyszerű példa:
1.      Dönthetek úgy, hogy kiengedem a madarat a kalitkájából és szabad lesz.
2.      De ha nem engedem ki, elpusztul.
Akkor az én kezemben, az én döntésemben rejlik a kis madár sorsa.
Olyan elvont dolgokon képes vagyok agyalni!

Az is foglalkoztat mostanában, hogy milyen érdekes, hogy idegen embernek (pszichológusnak) képes az ember elmesélni a legféltettebb titkát. Megértem a helyzetüket. A barátaiknak nem merik lemondani és ők talán nem is tudnak olyan tanácsot adni, mint egy szakképzett kívülálló. Viszont itt adok hatalmas hálát annak a személynek, akinek mindent elmesélek. Sokkal könnyebb úgy beszélni, hogy ismeri azokat a személyeket, akikről a történetek szólnak. Maximálisan megbízok benne, hogy megőrzi a titkaim és hasznos tanácsokkal lát el. Olyan dolgokat is meglát, amik nekem nem esnek le. Az a legjobb az egészban, hogy teljesen egy hullámhosszon vagyunk. Ugyan úgy látjuk az élet dolgait. És ez olyan jó!

Egyszerűen nem értem, hogy a fiúk miért ilyen gyámoltalanok. Ha kis mimóza lány lennék és nyávognék, akkor bátrabban megszólítanának? Nem ettem még fiút és nem is tervezem. Szerintem eljön az én időm is és szerető társa leszek egy férfinak.
De lehet, hogy velem van a baj. Nem állíthattam be az antennámat és nem fogom a jeleit. Bezzeg az én radarom úgy nyomatja a + hullámokat, mint a sicc.
Az ő baja, ha nem veszi. Nehogy már nekem legyen nagyobb farkam!

Lehet, hogy néhol kuszának tűnik, de a pillanatnyi gondolatmenetemet írtam le és ilyenkor nehéz összefüggően írni.
Kis betekintést nyerhettetek az agyamba. Ugye milyen klassz? :D És ha tudnátok, hogy miken agyalok!
Majd egyszer talán le tudom írni mindet.
Köszönöm, hogy elolvastátok! : )

2011. április 15., péntek

Katyvasz

Bárcsak látnám az arcotokat, miközben olvassátok! :D Nem tudom, hogy mi van velem. Már második napja éjfél körül megyek aludni és ez úgy látszik kihat az írásra. Na de nem kell megijedni, nem lesz tartós. Csak fáradt vagyok. És szövegelek. És unatkozok. Jaj, banyek!

Motivációs levél előadása az Állásbörzéseknek:
Rohadt motivált vagyok. Annyira szeretnék dolgozni menni, mint Afrikába utazni a legnagyobb melegben. De tényleg. Annyira.
A sok fán ülő sötét gyökér munkatársaktól meg még motiváltabb leszek, hogy sorba állítsam őket és egyesével lekeverjek nekik egyet.
Az meg főleg motivál, ha korán reggel 4-kor kell kelnem, hogy beérjek a munkahelyemre, ahová a főnököm 9-re jár be.
Nagyszerű, munkaerő lennék, de már annyira motivált vagyok, hogy már azért nem vesznek fel.
De ha még ez sem elég a Kedves Állásbörzés Hölgyemnek/Uramnak, egy kis plusz zsétől egyből sokkal motiváltabb leszek.
Na, áll az alku?
Ide nekem egy kamerát, egy pár békalábat és már húzok is a Szudétákra lefilmezni az algákat. Olyan megmotivált videó naplót csinálok, hogy csak na.
Hogy micsoda? Minek jelentkezi? Én aztán tuti nem ácsorgok napi 25 órát egy pult felett. Én meg itt töröm magam, meg motiválom! Hát egy frászt!
Kiírhatnák máskor, hogy milyen Állásbörze ez!  Ja…, akkor máskor nagyobb betűkkel, ha kérhetném.
Banyek! Idiótákkal vagyok körülvéve!

Sherillyn Kenyon - Álomszerető

"Kenyon a vámpírrománc királynője"

 
Tudom, tudom, a tételekkel kéne foglalkoznom. De csak megengedhetem magamnak, hogy miközben a buszon utazok, vagy várok a villamosra elővegyem és olvasgassam? Nem?
Végül is egy spártai hadvezérről, Makedóniai Iulianoszról szól, szóval felkelti az érdeklődésemet a görög kultúra iránt. Így jártam a Tudorok és a Katherine olvasása után. Egyből előkaptam a töri füzetem és átnéztem VIII. Henrik, Bloody Mary bel- és külpolitikáját.
Igaz, Iulianosz kb. 400 évvel később élt, mint az Ókori demokrácia tételemben szereplő emberek, de van egy kapcsolat. Az Ecclésziában (Népgyűlésben) többek között 10 sztratégosz is részt vett és Iulianosz apja is ezt a foglalkozást űzte.
Kis pletyka: Édesanyja nem más volt, mint Aphrodité. Bizony. El lehet képzelni, hogy mekkora bűn olt ez.
 Mondjuk csodálom, hogy egyáltalán tudták követni, hogy kinek ki a gyereke. Az a sok mulatozás…

Iulianosz spártai kiképzést kapott, de jobban bírta a fizikai fájdalmat, mint a többi sorstársai, mert egy istennő fia volt. Csak lopás útján juthattak némi ételhez. Egy alkalommal azonban elkapták a csoportjuk parancsnokát, de Iulianosz átvette tőle a büntetést.
Ezek után olyanok lettek egymásnak, mint a testvérek.
Iulianosz kiváló hadvezér lett, tisztelték az emberek és félve mondták ki a nevét.
De szeretetet nem kapott senkitől.
A nők csak a külsője miatt keresték a társaságát és végül ez lett a sorsa is.

Grace szabadította ki egy könyv fogságából több ezer év után. A férfi megint arra számított, hogy 1 hónapon keresztül a lányt szolgálja, de most más volt minden. Grace felfedezte benne az embert, a szeretetre éhes férfit és elhatározta, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy megtörje a varázst.
Azonban, - mint minden más- semmi sem olyan egyszerű. Itt is jönnek bonyodalmak.
Grace felöl: A múltban kihasználta egy férfi és most Iulianoszt is csak így tudja megmenteni. Grace pszichológus és az egyik páciense állandóan zaklatja. Felfúlja a lakását, fogságba ejti.
Iulianosz: Szerelmes lesz Grace-be, de nem tudja elhagyni. Viszont ebben a világban sem maradhat, mert az ő otthona Makedóniában van, egy más kórban. Priaposz, ősellensége megneszeli, hogy a férfi szabadulni akar és ráront mindkettejükre. És hogy ne legyen egyszerű az élet, Iulianoszt az idő múlásával egyre nagyobb vonzalom húzza Grace-hez, de ha idő előtt történik meg, aminek meg kell történnie, az átok nem tör meg.
Most olvasom másodjára és a felénél tartok. Szóval lesz itt még izgalom.
Hiába olvastam el már, mindig úgy tudok izgulni, hogy juj, vajon mi lesz a vége.
Iulianosz legyőzi a félelmét?
Grace megmenekül?
A fő gonosz megkapja méltó büntetését?
Végül együtt maradnak?
A reklám után kiderül! : D

2011. április 12., kedd

J.R.Ward - Black Dagger Brotherhood : )


Legjobb Fekete Tőr Testvériség videó, amit eddig találtam! Jól eltalálják benne a karaktereket.
Nyárra azt is terveztem, hogy az összes részét megint elölről elkezdtem olvasni. Akkor aztán majd oldalakat írok a testvérekről! : D

2011. április 8., péntek

Húgicám - Az én édesanyám

Úgy írom le, ahogy a költő körmölte le gyöngy betűivel!

„ Az én édesanyám szeret engem?
szeret bizony, mert ha nem szeretne
ki lennék én neki? de bizony szeret
és ha ő nem volna akkor nem lennék
én sem
De mi van apával ő a család tagja?
Hát persze, mert nem lenne apukám és a
nagyi és a papi ők is családtagok.
és a tesó meg még sok más! mi van
velük? semmi, mert szeretem őket is!”

Hát nem egy angyal? : )  Bár egy-két rész nem tiszta, de ha 2x átolvassuk, megértjük.  : D

Lehetetlen esetek

Uramisten! Ma Apáméknál voltam kb. 2,5 órát. Ez volt eddig a legelviselhetetlenebb napom náluk.
A Húgom egy idegesítő energiabomba. Olyan szövege van, hogy csak borzadok.
-         Beth? ………Te tudod, hogy hívják az osztálytársaimat?
-         Persze. – Honnan tudnám őket? XD
-         Tényleg? – „kerek szemek”
-         Nem!
-         Apaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
XD

Aztán:

-         Beth? ……………… Tudod, mi a jelszavam a nemtudommármilyenidiótanevetmondott játékhoz?
-         Buta kérdésre adjak buta választ?
-         Igen!
-         Nem létezik a Mikulás.
-         Tényleg?
-         Buta választ adtam…. -_- XD

Mindig hazavisz Apa kocsival és a Húgom is eljön velünk. Szerettem volna négyszemközt váltani pár szót apummal és nem szerettem volna, hogy a Húgom is megtudja. Apa felesége elhívta a Húgomat fürdeni, de láttam, hogy jön és veszi fel a cipőjét, mire én:
-         Szerettem volna Apuval beszélni.
-         Hát nem fogsz! – Ocsmány stílusa már 4 éves korában előbukkant.
És most jön a legmorbidabb rész!
-         Kérlek kislányom, enged meg, hogy hazavigyem a Betht! – Még Apa pitizett a Húgomnak! XD
-         Igen, prücsök, fürdünk egy jót, na, légyszi! – Apa felesége is behódolt.
Húgom rám nézett, megráztam a fejem, hogy nem jöhet, elment a szobájába és bevágta az ajtót. Kis lelkiismeret furdalásom volt, de komoly felnőtt témákkal nem kell szegény gyereket untatni.
Nem értem, hogy miért nem lehet azt mondani, hogy most nem mehetsz el.

Nagyon utálom, ha eltitkolnak valamit, mert azt hiszik, ezzel megkímélnek. A kegyes hazugságot meg főleg!
Mostanában csak ezt hajtogatom: „ Nem nekem találták ki az emberiséget!”

2011. április 4., hétfő

Ez az én számom! :D ( Legalábbis jelenleg XD )
Nagyon szeretem a Runawayst és külön kiemelve Joan Jett-et. Azon kívül, hogy dögös hangja van, mindig oda mondja amit gondol és egy vad csaj! : )
Ugye, Dikiiiiiiiiiiiiii? :D